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GREATER WASHINGTON SOCIETY OF CPAs

September 30, 2019

Monica R. Valentine, Executive Director
Federal Accounting Standards Advisory Board
441 G Street, NW — Suite 1155

Washington, DC 20548

Dear Ms. Valentine:

The Greater Washington Society of Certified Public Accountants (GWSCPA) Federal Issues and
Standards Committee (FISC) appreciates the opportunity to provide comments on the Federal
Accounting Standards Advisory Board’s (FASAB) Exposure Draft (ED) on the proposed
Technical Bulletin, Loss Allowance for Intragovernmental Receivables.

The GWSCPA consists of approximately 3,200 members, and the FISC includes nearly 30
GWSCPA members who are active in financial management, accounting, and auditing in the
Federal sector. We sincerely appreciate the opportunity by the Board to share our views.

Our responses to the ED questions are included below.

Q1. The proposed Technical Bulletin (TB) would provide that the absence of explicit guidance
distinguishing between the accounting of intragovernmental receivables and receivables
from nonfederal entities in Statement of Federal Financial Accounting Standards (SFFAS)
1, Accounting for Selected Assets and Liabilities, does not mean the standards only apply to
receivables from nonfederal entities.

Do you agree or disagree? Please provide the rationale for your answer.
Al. The FISC agrees with this clarification for the reasons stated in the ED.
Q2. The proposed TB would clarify that recognition of losses provided in paragraphs 41-51 of

SFFAS 1 apply to both intragovernmental receivables and receivables from nonfederal
entities.

Do you agree or disagree? Please provide the rationale for your answer.

A2. The FISC agrees with this clarification for the reasons stated in the ED.
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Q3. The proposed TB would clarify that an allowance recognized in a reporting entity’s
financial statements does not alter the underlying statutory authority to collect the
receivable or legal obligation of the other intragovernmental entity to pay.

Do you agree or disagree? Please provide the rationale for your answer.
A3. The FISC agrees with this clarification for the reasons stated in the ED.

Kok ok ok ok

This comment letter was reviewed by the members of FISC, and represents the consensus views
of our members.

Very truly yours,

5. tof

Sherif R. Ettefa
FISC Chair






